SERVER SİSTEMLERİ

 

Kritik iş uygulamaları ve veri yönetimi için doğru sunucu çözümlerinin seçilmesi, gerek iş sürekliliği gerek veri güvenliği için çok önemlidir. Firmamız, uzman satış ve teknik ekibiyle, bugün ve gelecekteki iş ihtiyaçlarınızı karşılayacak, başlangıç seviyesinden en yüksek seviyeye kadar, maksimum kapasite ve performans sağlayan sunucu modelleri ile satış öncesi ve sonrası katma değerli hizmetler sunmaktadır.

Yönetimi kolay ve aynı zamanda esnek, ölçeklenebilir ve ekonomik sunucu modelleri için HP, IBM, Dell, Fujitsu-Siemens ve SNC gibi lider üreticilerin iş ortaklığını yürüten firmamız; sunucuların temini, montajı, devreye alınması, işletim sistemi kurulması, yazılım ve donanım yapılandırma çözümleri sunmaktadır.

Verdiğimiz ilgili hizmetlerden bazıları:

  • Satış öncesi analiz işlemleri
  • Kullanılacak uygulamalara göre kapasite planlaması (CPU, RAM, Disk, uygun RAID yapısının seçilmesi)
  • Mevcut sunucularla entegrasyon çalışmaları
  • Server konsolidasyonları
  • Kuruluş, bakım ve destek hizmetleri

.

Sunucu Nedir?

Sunucu, herhangi bir ağ üzerinde bir programı veya bir bilgiyi farklı kullanıcılara, sistemlere paylaştıran ve dağıtan donanım veya yazılıma verilen genel isimdir. En önemli nokta ise sunucuların bir bilgisayar ağına bağlı olmasıdır. Yapısal olarak sunucuların, sorunsuz çalışmak üzere yüksek konfigrasyonda imal edilmiş, güvenilir, çoklu kullanıcıya hizmet eden bilgisayar sistemleridir. Örneğin bir kurumda bütün bilgisayarları ve kullanıcıları denetleyen bir sunucu olabilir buna Domain Sunucu, şirkette dosya paylaşımlarını dağıtan denetleyen yetkilendiren bir sunucu olabilir buna Dosya Sunucu (File Server) denir.

Sunuculara neden ihtiyaç vardır?

İşlerimizi bilgisayar sistemleri vasıtasıyla yaptığımız ve bilgileri bu sistemlere depoladığımız kaçınılmaz bir gerçektir. Günümüzde bilgisayar sistemlerinin kullanımını tartışmamaya gerek yoktur. Artık bütün kurumlar işlerini bilgisayar ile yapıyor hizmetlerini bilgisayar ile yürütüyor önemli verilerini bilgisayar ortamında saklıyor.

Günümüzde, bilgisayar sistemlerinin sürekli çalışmasının çok önemli olduğu bankacılık, sağlık, eğitim gibi sektörler ve devlet kurumları var. Buralarda oluşabilecek sorunlar para ve zaman kayıplarına neden olmaktadır. Veri tabanlarının bütünlüğünü korumak ise en önemli konudur. Bir kurumda bir günlük veri kaybının bile o kurumu ne denli sıkıntıya sokacağı meydandadır. Sağlıklı işlemeyen sistemlerinin kurumlara çok zaman, para işgücü ve motivasyon kaybettireceği ortadadır.

Sunuculara olan ihtiyaç ise burada ortaya çıkar. Yapılan işte, zaman, iş ve bilgi kaybı olmasını istemiyorsak sunucular işin içerisine giriyor. Bu noktada sunucuların yedekli çalışması ise iş sürekliliğinin devamını sağlayacaktır. Mesela sunucunun bir disk ünitesinde oluşan sorundan dolayı diğer disk ünitesi, güç ünitesi kısmında oluşan sorundan dolayı diğer güç ünitesi devreye girer hatta sunucular ile yedekli çalışılması bir sunucu durduğu halde diğer sunucun devreye girmesi ile sistemin en yüksek düzeyde iş sürekliliği sağlayacaktır. Aksi halde bir firmada çalışan terminal bilgisayarlar ne kadar güçlü olursa olsun, sistem altyapısı (kablolama, UPS, Jenaratör vb) ne kadar iyi olursa olsun sunucularınızda oluşabilecek bir problem her şeyin durması anlamına gelecektir.